Biografie José van Gool


José van Gool is in 1945 geboren in Baarle-Hertog. Zij woont en werkt sinds 1968 in Amsterdam. Haar opleiding heeft ze gevolgd aan o.a. de Rietveld Academie, in de werkplaats van het van Gogh Museum en masterclasses bij het A.I.S. in Amsterdam. Zij werkt al ruim 40 jaar professioneel als kunstschilder. Haar schilderijen worden internationaal gewaardeerd en het meest verkocht in New York en Boston en omgeving, omdat zij daar al 20 jaar nauw samenwerkt met een achttal galeriehouders. Over de vele exposities in het verleden en het heden in binnen- en buitenland, lees je in de diverse dag- en kunstbladen alleen maar positieve recensies over haar werk.

Haar werken bestaan hoofdzakelijk uit olie op linnen en acryl op papier, maar ook maakt zij collages van diverse materialen. Kenmerkend in haar werk is de positie van mensen in het dagelijks leven. Door kleur en compositie kan zij op een stijl die haast onnavolgbare te noemen is emoties als verlatenheid, solidariteit en geluk op het doek tot uitdrukking brengen. Ze laat de verschillende toonzettingen in kleur haast ongemerkt in elkaar overlopen, waardoor ze elkaar versterken en verdiepen. Ze suggereert met haar kleurgebruik een wereld waar de harde contrasten zijn uitgebannen, waar zelfs de meest harde kleurverschillen als vanzelfsprekend met elkaar in harmonie zijn.

Kunsthandel Deckers biedt op dit moment enkele kleine zeefdrukjes aan van José van Gool. Als u interesse hebt, kijk dan hier