Kunsthandel Deckers is gespecialiseerd in de verkoop van zeefdrukken van Herman Brood, Corneille, Jan Cremer en Ad van Hassel en andere moderne kunst via internet. Alle handgesigneerde werken gaan op verzoek vergezeld van een (foto) certificaat van echtheid.

Hoewel kunsthandel Deckers een internetwinkel is bestaat de mogelijkheid om - bij voorkeur 's avonds of in het weekend en uitsluitend na telefonische afspraak -  het door u gewenste werk van tevoren te bezichtigen.


Schilder-schrijver Jan Cremer.

 

Schilder-schrijver Jan Cremer is in 1940 in Enschede geboren.
Als beeldend kunstenaar heeft hij zich al vanaf het begin gespecialiseerd in de grafische technieken.

In 1957 schildert hij de eerste van een serie doeken die bekend zouden worden als Peinture Barbarisme.
In 1958 heeft hij zijn eerste eenmansexpositie in Galerie de Posthoorn in Den Haag en sluit hij zich aan bij de Posthoorngroep.
Een jaar later exposeert hij in het Haags Gemeentemuseum en in 1960 in het Stedelijk museum in Amsterdam.

Er volgen tientallen tentoonstellingen in binnen- en buitenland. Met een beurs van de Franse regering vertrekt Jan Cremer in 1959 naar Parijs waar hij in de Rue Santeuil terechtkomt, de befaamde huidenopslagplaats met de ateliers van onder meer Bram Bogart, Karel Appel en Corneille.

Niet iedereen herinnert zich dat Jan Cremer reeds jaren voor ‘Ik Jan Cremer’ verscheen al regelmatig de voorpagina’s haalde van binnen- en buitenlandse kranten en tijdschriften.
In 1960 bereikte Jan Cremer de wereldpers met zijn miljoenenschilderij ‘La Guerre japonaise’ en veroorzaakte hij morele verontwaardiging met zijn roemruchte uitspraak voor de Nederlandse televisie: REMBRANDT, WIE IS DAT?

Na de publicatie in 1964 van zijn wereldwijde bestseller belandde de schilder Cremer in de schaduw van de schrijver Cremer.
Zijn definitieve vertrek naar Amerika in 1965 zorgde er voor dat zijn beeldende kunst in Nederland tijdelijk op de achtergrond raakte. In zijn New-Yorkse atelier begint Jan Cremer echter met het schilderen van Hollandse landschappen.
Dit zeer kleurrijke en vooral strak gecomponeerde ‘Hollands Realisme’, met koeien, boerinnen en tulpenvelden, vormde een breuk met het sterk abstracte expressionistisch werk uit de jaren ervoor.
Het thema Hollandse landschappen zal in Cremers complete oeuvre telkens terugkeren, maar ook het Zuid-Franse en Italiaanse landschap.

Het grafisch oeuvre van Jan Cremer bestaat uit ruim 250 bladen, sinds 1958 tentoongesteld op meer dan 200 exposities in internationale galeries en musea.
Zijn werk bevindt zich in alle belangrijke grafiekcollecties ter wereld. Voor zijn grafiek ontving Jan Cremer ook verschillende toonaangevende prijzen.
Er bestaat een naslagwerk waarin al de door Cremer gemaakte grafiek/prints gedurende de jaren 1956 - 1998 staat vermeld.
Het is duidelijk dat kunsthandel Deckers gezien zijn sterk wisselende sortering zeefdrukken van Jan Cremer een zwak heeft voor zijn werk en dat de klanten van kunsthandel Deckers het werk van Cremer ook zeer waarderen.Kunsthandel Deckers
Stresemannlaan 17        
2037TA Haarlem
Nederland
                                                       
+31-(0)23.5334124 (na 17.00 uur)


email: info@kunsthandeldeckers.nl
                                                                                       
Bank: ABN/AMRO
rek. nr.: 62.20.42.270
IBAN: NL37ABNA0622042270